Veelgestelde vragen

Hoelang duurt het als ik aan jullie opdracht geef?

Wanneer wij uw aanvraag ontvangen, streven wij er naar binnen 3 werkdagen contact met u op te nemen om de aangevraagde bouwplannen te bespreken. Vervolgens starten wij met het uitwerken van het schetsontwerp en het digitaliseren van de bestaande situatie, dit neemt gemiddeld 2-3 weken in beslag. Na gezamenlijk overleg en goedkeuring worden de stukken definitief uitgewerkt zodat u of wij de gewenste vergunning kunnen aanvragen. Het gehele voorproces neemt rond de 6-7 weken in beslag

Hoelang duurt het bij de gemeente?

Gemiddeld duurt een standaard aanvraag, als deze binnen het bestemmingsplan valt, rond de 8 weken, de gemeente is gemachtigd het proces te verlengen/ vertragen met nog eens 8 weken voor ze een definitief besluit neemt.

Wat als onze bouwplan buiten het bestemmingsplan valt?

Wanneer de bouwplannen buiten de richtlijnen van de gemeente vallen, wordt het vergunningsproces tussen gemeente en de aanvragen een stuk uitgebreider. De kans van slagen en de voorbereidende werkzaamheden zijn dan per project verschillend. Wij bieden na goed overleg deze werkzaamheden voor uw bouwplannen apart aan.

En als de gemeente vergunningsstukken mist of wijzigingen voorschrijft?

Als we de tekeningen en rapporten voor de vergunning van de bouwplannen compleet hebben kunnen deze worden ingediend bij de desbetreffende gemeente. Deze worden ontvankelijk verklaard en dan neemt de gemeente de bouwplannen in behandeling. Gedurende het proces kan de toegewezen ambtenaar die de vergunning behandelt aanpassingen en toevoegingen voor de aangevraagde bouwplannen verlangen. De gemeente geeft hiervoor 6 weken de tijd om deze te overleggen, vervolgens na het aanleveren van de extra informatie loopt de vergunningsperiode door.

Wat kan ik verder met het tekenwerk en de rapporten?:

Buiten de vergunning bent u ook voorzien van een goed principe bouwoverzicht voor uw bouwplannen zodat u de werkzaamheden duidelijk kan uitbesteden aan een aannemer, tevens heeft u documentatie bij een mogelijke latere verkoop.